Felhívás!

 Kedves klubvezető, szakosztályvezető sporttárs!

Bizonyára eljutott már Hozzád a hír, hogy a Szövetség támogatásával, és a honlapunkon főtámogatóként szereplő Shoji Nagamija úr anyagi segítségével létrehozzuk sportágunk történelmét rendszerezni kívánó intézményünket, a „Sasaki Magyar Judo Múzeumot”. Hasonló intézménnyel rendelkezik szinte minden, a sportágban jelentős nemzet, a japánok, koreaiak, de Európában is pl. a németek.

Tartalmi szempontból fontosnak tartjuk feltárni a szervezeti keretek kialakulását egészen a gyökerektől, a judo magyarországi megjelenésétől a szövetség megalakulásán keresztül a mai klubéletig. E mellett fontos, hogy emléket állítsunk a múlt és a jelen bajnokainak, azoknak, akik az eredményekben jelentős szerepet játszottak, tehát a mestereknek, de azoknak is akik nélkül nem működhetne a sportág, mint pl. a bíróknak.

A nagy nemzetközi eredmények csak a jéghegy csúcsai. Tudjuk, hogy minden hozzá vezető út valahol a clubokban, szakosztályokban indul. Hiába tudjuk a nagy eredményeket megjeleníteni, ha azok mögött nem jelenik meg a kiválasztódás, az edzés, és a kis közösség.

Ennek megjelenítéséhez kérünk segítséget Tőled.

Minden érdekel bennünket, ami a régi bajnokokról szól.(képek, trófeák, stb., természetesen kísérő szöveggel) ugyanez a mesterekről, nagyobb versenyekről. Ez egyben komoly lehetőség a szakosztály (club) imázsának növelésére. Szívesen helyt adunk linkek formájában a club történetéről szóló ismertetőknek.

Sok minden megtudható már honlapunkról www.judomuzeum.hu, és ezen keresztül is kommunikálhatunk. Elérhetőségünk másik útja a levelezés, e-mail címünk: muzeum@judomuzeum.hu kapcsolattartó Csurgó Imre tel: 20/96-84-090

Az idő sajnos sürget bennünket. Az ünnepélyes megnyitó időpontja 2011. október 24.-ére már ki van tűzve. Az anyagok feldolgozására is időre van szükség. Ezért aki nem küld anyagot klubjáról július 01.-ig, az már nem tud az első induló tárlatokba bekerülni, és a késve érkező anyagok feldolgozása sem kezdődik rögtön a megnyitó után.

A sportág és saját egyesületetek érdekében várom mielőbb együttműködő küldeményeiteket.

 

Üdvözlettel:

Ozsvár András

Sasaki Magyar Judo Múzeum igazgatója

Cikk forrása:: 
Ozsvár András

A honlapra anyagot tölthetsz fel!

Főtámogatónk


Belépés

Videó Galéria