Judo Klubok

Kedves Látogató!

Az ABC betűi segítenek a keresésben. A betű utáni zárójelben található szám az elemek számát mutatja.

 • B (2)
 • D (2)
 • K (2)
 • M (1)
 • Ó (1)
 • Mohácsi Torna Egylet

  Alapítva: 
  1983
  Klub címe: 
  Mohács
  Klub elérhetősége: 
  ginjan@vipmail.hu
  Klub képviselője: 
  Ginder János
  Klubról: 

  A Mohácsi Torna Egylet (MTE), mint anya egyesület 13 szakosztályának egyike Mohácson a judo. Az 1980-as évek elején jött létre kezdetben tömegsport-csoportként, majd 1983-84-években került be a jelenlegi egyletbe önálló szakosztályként. Az alapító, Berényi Imre a mai napig megtalálható szakosztályi környezetben, vezetőségi tagsága mellett támogatóként is.

  Az eltelt évek során több kiugró egyéni- és csapat verseny-eredmény mellett említést kell tennünk a judo mint testmozgás és mint jellemformáló tevékenység (életforma) egyértelmű pozitív hatásáról. A szakosztály évente kb. 60-70 főt rendszeresen megmozgató edzésein, rendezvényein és egyéb összejövetelein mind a tagság, mind a szülői segítség és összefogás példaértékű, elsősorban az utánpótlás és gyermek nevelés területén.
  A versenyzői tagság jelentős része 14 év alatti. Elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozunk, diák és serdülő, de esetenként ifjúsági korcsoportosokat is versenyeztetjük. Nagy hangsúlyt helyezünk a 10 év alattiak képzésére, hosszú évekig az óvódás korúakkal külön csoportban is foglalkoztunk. Sajnos a kisvárosi környezet és az oktatási (felsőfokú) intézmények elszívó ereje együttesen az ifjúsági- junior korcsoportba lépő versenyzőink egy részét „elviszi”, de többségük szívesen emlékszik vissza, ill. kapcsolódik be a szakosztályi munkába, vesz részt rendezvényeinken önkéntesen-segítőként, esetenként hozza gyermekét tanfolyamra. Évente meghirdetett toborzóinkat 15-20 fős létszámmal tartjuk, a tanfolyamról kikerülők beépülnek a tagságba és vagy a versenyzést választják, vagy az edzés-sportolás mellett a felminősülő övvizsgák teljesítésével képezik magukat tovább.
  A JUDO szakosztály vezetősége 6 fős; többségében szülők ill. támogatók (ill. többük mindkettő) közül kerülnek ki, szakosztályvezető Dombi Ildikó. 1993 óta Ginder János vezeti az edzéseket. Az edzők társadalmi munkában végzik a szakosztályi munkát, fő állású nincs.
  Az edzések heti két alkalommal, kedden és csütörtökön zajlanak a központi sporttelepen (MTE), ezen kívül bérelt terem áll rendelkezésre a középiskola küzdősport-termében heti 1 alkalommal.
  A városi uszodában szintén heti 1 alkalommal ingyenesen tudunk „vízi” edzést is tartani.
  Az edzéseken kívül a városi középiskolában 1997 óta indult un. rendészeti szak 1-1 osztályának tartunk hetente 6-8 órában tanórai keretek között judo oktatást.
  Éves szinten kb. 20-22 versenyen veszünk részt, kiugró sikereink minden évben ismétlődően a magyar bajnoki helyezések és a régiós versenyeken elért egyéni és csapat eredmény. Évek óta 1-2 alkalommal nemzetközi versenyeken is részt veszünk, többségében kooperálva más egyesülettel.
  Évente rendezünk regionális versenyt, amelyekhez a városi sportcsarnok kiváló körülményeket biztosít.
  Minden év végén a tagságnak évzárót tartunk, amelyen az elmúlt év eredményeit értékeljük, díjazzuk az év legsikeresebb/legeredményesebb versenyzőjét.

A honlapra anyagot tölthetsz fel!

Főtámogatónk


Belépés

Videó Galéria